Tänään on ollut taas vääntöä tyttöjen välillä. Ja juuri kun kerkesin huokaisemaan helpotuksesta sen ruuan puolustamisen suhteen, niin eikös tänään Nala antanut Liinalle kyytiä kun lähestyi Nalan ruokakuppia. Ja luun kanssa sama asia. Nalalle syötän vielä niitä pentunappuloita ja Liina tosiaan syö vain raakaa. On Nala ihmeissään, että miksi tuo toinen saa niin paljon parempaa ruokaa. 

 

Aamupäivällä oltiin pitkällä lenkillä "maalla" (=Kangasalla). Suoramalla menee ihana lenkki järven rannassa peltojen keskellä. Sääkin suosi meitä reippailijoita, aurinko paistoi eikä tuullut yhtään. Pakkasta oli viitisen astetta. Tie oli vaan törkeän liukas, ihme että selvittiin kaikki ehjänä kotiin. Nala on leimaantunut muhun niin uskomattoman hyvin ja nopeasti, että päästin sen muutaman kerran vapaaksikin siellä. Ei lähtenyt kymmentä metriä pidemmäksi ja aina tuli luokse kutsuttaessa. Namia tietysti sai aina palkinnoksi. Muutamia koiria tuli siellä vastaan ja Nala suhtautui niihin innolla, mutta enemmän pelokkaasti. Parempihan tuo on kuin aggressiivisuus. Autossakin matkustaminen sujuu jo hyvin, vaikka perille päästyämme alkaa aikamoinen tohina. Eikä vielä nouse autoon vapaaehtoisesti, mutta Liina näyttää siinäkin asiassa hyvää esimerkkiä hyppäämällä innolla autoon. Tässä kuva tytöistä lenkillä. Nala on oikea linssilude, toisin kuin nuo kaksi muuta...

 

kolmikko-normal.jpg

 

Eilen saimme ilouutisia siskoni perheestä. Heille syntyi kauan odotettu harmaa vinttikoiranarttu, Pikkuneidin Angelina. Eli helmikuun puolessa välissä tähän laumaamme liittyy vielä yksi koira. Luulen, että Nala hyväksyy pennun hyvin, kun saa tutustua siihen jo koiran ollessa pieni. Aikuisen koiran kanssa tilanne voisi olla toinen. Ja onhan tuonne vielä aikaa. Minun täytyy tarkasti harkita, ketkä ovat ensimmäisiä koiria, joihin Nala tutustuu. Koirapuistoon ei ole vielä pitään aikaan asiaa, Nalan mielestä kun tällä hetkellä hyökkäys on paras puolustus. Onneksi lähipiirissäni on muutama koiranomistaja, joiden koirat tunnen hyvin. Liinan ja Lillin seura saa kuitenkin riittää vielä joksikin aikaa.

 

Tällä hetkellä tärkeimpiä asioita Nalan totuttamisessa uuteen elämään on yhteiselo Liinan kanssa, tänne-käskyn harjoittelu ja yksinolo. En ole tällä hetkellä työelämässä, joten olen koirien kanssa käytännössä 24/7. Asioilla olen jo käynyt ja jättänyt koirat yksin kotiin. Hyvin on sujunut niillä. Seuraavaksi pitäisi jättää Nala yksin, että tottuu olemaan kotona myös ilman Liinaa. Toivotaan, että tytöille ei tulisi enää rajuja yhteenottoja. Todennäköisesti kuitenkin tulee, kun vaikuttaa olevan tuo arvojärjestys vielä selvittämättä.

 

-Elina